Howto guides voor Cresta tablets

Openen van de Cresta CTP-888


De Cresta CTP-888 tablet is vrij makkelijk te openen. Bedenk echter vooraf goed dat je door het zelf openen van de tablet de garantie kan verspelen. Bezint dus voor je begint.

Wat heb je nodig: kleine kruiskop schroevendraaier verder is makkelijk een plastic kaartje (oude bankpas) en een paar lange nagels (eventueel lenen van je vrouw of vriendin).

Je opent de tablet op de volgende manier:

  1. Op de hoeken in de zijkant waar de USB aansluitingen zitten, zitten bij de hoeken 2 kruiskop schroefjes (bij de rode pijltjes), draai deze eruit.


  2. Begin nu aan de lange kant, dat gaat het makkelijkste. Zet je nagels tussen de aluminium achterplaat en de zijkant en licht de zijkant weg van de achterplaat. De achterplaat zit gehaakt in de zijkant deze moet je los krijgen.


  3. Als de achterplaat een stukje los is, zet er dan het plastic kaartje tussen en schuif voorzichtig langs de achterplaat om deze verder los te krijgen. Let op dat je met de plastic kaart geen elektronica en andere onderdelen, zoals een bandkabel, beschadigt in de tablet. Schuif de plastic kaart zo verder rondom tot de hele plaat loskomt.


  4. En als de plaat los is dan kunnen we bij de binnenkant.

Weer sluiten gaat in omgekeerde volgorde: Klik de achterplaat goed vast en draai de schroefjes erin.

Tja en waarom zouden we de Cresta eigenlijk willen openen? Nou bijvoorbeeld om de batterij te vervangen of een ander onderdeel zoals de wifi antenne.

 

You have no rights to post comments